Ännu en dröm att bocka av från min önskelista!
Ännu en av mina drömmar har gått i uppfyllelse. I förra veckan fick jag ett mail där avsändaren frågade om jag var intresserad att göra ett samarbete med dem. Jag tvekade inte en sekund, utan tackade ja direkt. 
 
Det här inlägget är ett samarbete med Bagaren & Kocken. Jag har fått testa fyra produkter från deras sortiment. Eftersom vi är mitt inne i hösttider nu tänkte jag att det kunde vara passande med produkter som speglar bakverk som jag förknippar med hösten. Här nedan följer bilder på respektive produkt där ni även finner en länk till varje. Recept på de olika bakverken kommer i senare inlägg. 
 
 Morteln kommer från märket Skeppshult. Jag har länge velat ha en i just gjutjärn och är så glad att jag äntligen har en. Jag föredrar att köpa hela kardemummafrön som jag själv mortlar. Det ger både mer smak och doftar ljuvligt i hemmet. Jag brukar sedan förvara fröblandningen i tomma kryddburkar, eftersom jag försöker att återanvända alla tomma och bra burkar jag får över. Det funkar även utmärkt att mortla en massa annat, som bland annat torkade basilikablad. Det ger en fylligare och starkare smak till din köttfärssås, prefekt nu i höst.
Morteln finner ni -> MORTEL - Skeppshult
 
Tack vare nymalda kardemummafrön använde jag dem i mina choklad- & kardemummabullar. Kombinationen av choklad och kardemumma gifter sig bland mina smaklökar. Bullarna serverade jag på den här höga och vackra skärbrädan i teak. Den funkar lika bra att använda som skärbräda och som uppläggnigsfat. 
Skärbrädan finner ni -> SKÄRBRÄDA - Skagerak
 
Vid det är laget vet ni att jag älskar glass i alla dess former. Jag testade att göra min chokladbollsglass i glasspinneformat, täckta i mörk choklad. Snacka om gott. Jag testade även att använda formarna till att skapa chokladkakor med fyllning. 
Glassform finner ni -> GLASSFORM - Silikomart
 
Det här tårtfatet kom till använding perfekt inför min födelsedag. Det är ett roterande tårtfat som funkar bra under tårtbaket och är en fördel när det kommer till tårtdekorationen. Tårtfatet funkar lika bra under tårtdekorationen som ett uppläggningsfat. 
Tårtfat finner ni -> TÅRTFAT - Silikomart
 
/ Amélie