Oboykladdkaka med Oboyglass
Vi är mitt inne i höstlovstider, för de flesta, vad passar bättre  då än en god kladdkaka gjord på Oboy? Kakan serveras med oboyglass som är hur enkel som helst att svänga ihop. Verkligen barnsligt gott!
 
Receptet finner du nedan. 
 
Inuti är kakan riktigt kladdig & fin. Precis som en kladdkaka ska vara. 
 
Och ser ni hur otroligt gott det ser ut när glassen suger sig in i kakan? Ljuvligt!
 
 
/ Amélie
Min chans i livet
Nu närmar det sig. Om en vecka befinner jag mig i Stockholm & är min första dag på praktikplatsen. Det känns så pirrigt & roligt på samma gång. Tiden har rusat förbi de senaste vecorna & snart är mina veckor i Stockholm också över. Jag vet att jag kommer lära mig så mycket, både på praktikplatsen & om mig själv. Jag ska göra mitt bästa, dela med mig av mina bästa idéer & försöka inspirera andra. Det här är en stor chans i livet & jag är så tacksam för detta. 
 
Just nu håller jag på att packa, förbereda & planera allt som ska med. Det kommer bli en hel del packning, men jag försöker att packa smart & tänka steget längre som "kommer jag verkligen använda de där plaggen?". Hmmm...jag vet att jag inte är ensam när det kommer till den punkten om plaggen ska med eller inte. Om det är för mycket packat eller för lite?! Nu ska jag ta en kaffepaus & fixa lite till... 
 
 
/ Amélie
Kolabollar - Dulce de Leche
Här skiner solen som bara den, temperaturen sjunker för varje dag som går. Så härligt och så frisk kylan är. I skrivandes stund sitter jag & skriver på mitt skolprojekt som ska in den här veckan. Jag har kommit en lång bit & endast några små delar kvarstår. Så himla skönt att ha det här över snart. Även om det är så kul, tar det också en hel del energi. Den energin är inte alltid positiv kan jag lova, men nu börjar det ta sig på riktigt. Toppen. 
 
Just nu hade det suttit fint med en kolaboll & en kopp kaffe. Mums. Det blir väl att baka några eller något annat sen som en paus i pluggandet. Ibland kan det behövas. 
 
Receptet finner ni nedan. 
 
Om bollarna inte vill hålla formen kan du lägga dem i frysen i 10 minuter innan de doppas i choklad. 
 
 
/ Amélie