Paris dag II - Fläkt från takvåningen

Vi vaknade upp runt åttatiden och gjorde oss iordning för en heldag med ett fullspäckat schema med platser vi ville besöka. Första platsen var inget mindre än, Eiffeltornet, men innan vi gick dit köpte vi frukost och åt vid en fontän i närheten där vi bodde. När frukosten var i magen begav vi oss mot Eiffeltornet. Vi gick längs med Seine och tittade på stadens vackra arkitektur. Vi kom fram till att Paris är den vackraste staden som vi båda någonsin har besökt. Jag älskar verkligen Paris, älska är ett starkt ord men jag känner mig verkligen hemma där.

Väl framme vid Eiffeltornet gick vi igenom säkerhetskontrollen, sedan köade vi till trapporna i ungefär en timma. Det var så varmt, runt 40° i solen, det brände på som bara den. Vi gick glatt upp för trapporna, där det var skugga och aningen svalkande efter en svettig väntan i kön. Vi tycker om att gå och valde trapporna, jag kan meddela att de inte alls var så jobbiga som jag förväntade mig. Dessutom är det inte lika mycket folk som väljer att ta trapporna gentemot hissen. Tips till er som inte vill köa så länge, ta trapporna upp, det ger både bra träning och du/ni får upptäcka utsikten på vägen i dit eget tempo. När vi kommit upp till första våningen gick vi och köpte lunch. Det blev kycklingbaguett för mig igen och en flarra vatten, T tog en panpizza. Lunchen satt som en smäck, sedan orkade vi gå vidare till andra våningen. Jag tog en mängd bilder, några av dem kan ni se nedan. Vi valde att inte åka upp till högsta, på grund av att mycket folk och höjdskräcken lurade bakom axeln. Vi gick ner och tog oss vidare till Place du Trocadero, där vi fick en fin utsikt över Paris och Eiffeltornet.

Därefter bestämde vi oss för att åka en buss-tour och åka till de platser vi ville besöka. Vi hoppade på en, det gick på 34€ och då kan man hoppa av och på när som helst under dagen bara biljetten visas upp. Det gjorde vi, perfekt grej att göra när det är gassande solsken och benen inte riktigt orkar. Man får mycket för pengarna. Det fläktade så skönt på takvåningen och vi hann och se/besöka de platser vi tillsammans ville. Ett av dem var Notre Dame, där stannade vi även till och passade på att ta en kaffe/toalettpaus innan vi hoppade på bussen igen och åkte vidare på turen.

Nästa hållplats blev Triumfbågen. Vi köpte biljetter och gick upp i den för att få en annan vy av Paris. Det var så vackert och jag blir lika fascinerad varje gång jag ser alla byggnader, att människor har byggt dem och slitit som bara den. Det är starkt jobbat. Efter Triumfbågen gick vi och åt på en restaurang vid namn Vesuvio, på Champs Élysée. Jag tog en ceasar-sallad och T en laxpasta. Det kan har varit den godaste ceasar-salladen jag någonsin ätit. Mums. Vi blev mätta och belåtna, sedan åkte vi vidare med bussen till Place du Trocadero för att ta lite bilder på Eiffeltornet under kvällstid. Eftersom det var växlande molnighet blandat med klarblå himmel fick jag aldrig några rättvisa bilder på Eiffeltornet som jag ville, jag gav det en chans igen och det blev hyfsat. Efter att jag tagit lite till bilder tog vi bussen tillbaka en bit nära där vi bodde, vi gick sista biten hem och passade även på att gå förbi Moulin Rouge. Så vackert och speciellt på kvällskvisten.

Där slutade vår andra dag i Paris och vi somnade direkt när vi kom till hotellet. Det tar energi att gå så långt som vi gjorde och vi behövde all sömn till att orka med vår sista och tredje dag.

Farbrorn framför oss på bussen tyckte det brände på flinten att han vek ihop en hatt av kartan över touren. Haha.

/ Amélie

#1 - minframtid

Älskade Paris. Har varit där två gånger i mitt liv och jag är förälskad. 😍 Hade jag inte haft barn så skulle jag säkerligen bo där nu 😋

#2 - Ameliealmen

Paris är sannerligen en vacker stad! 🙌🏼