Minitwix - Favorit i repris

Favorit i repris, men den här gången i miniformat. Här är hemmagjorda mini-twixbitar. Jag vet att mitt förra recept med twixbitar uppskattades av många. Jag hoppas att även detta kommer locka. Ha en trevlig helg.

Recept: TWIX

/ Amélie

Framtiden -Skrämmande&Främmande

Det slog mig häromdagen att vi inte varit i vår lilla lägenhet i Kalmar på länge. Det känns som en annan tid när jag är hemma i Ljungby hos familjen. Jag glömmer ibland av att jag har ett liv där också. Jag antar att det till stor del beror på att jag blir ett "barn" här igen och att det känns som förr. Dock har jag inte alla mina saker här, det är enda skillnaden.

Ibland så saknar jag lägenheten. Det är så stillsamt där och vi båda trivs verkligen så bra. Kalmar är en fin stad och blev, även i år, utsedd till Sveriges sommarstad. Kul. Jag fann aldrig tid/tillfälle förra året att spendera tid där någon helg eller liknande, men jag hoppas kunna göra det i år. Om ett år vet jag inte var vi befinner oss. Om vi ska flytta, bo kvar och jobba eller är ute och reser någonstans. Jag försöker leva i nuet och inte haka upp mig så mycket på framtiden. Den är både skrämmande och främmande. Jag ska ta vara på det jag har här och nu.

 

Svart, vitt & grått är de dominerande "färgerna" hos oss. Lite färg finns det på sina ställen, men vi trivs i det här.

/ Amélie

Hemgjorda Oreos

Den populära kakan Oreo är en favorit här hemma. Istället för att alltid köpa den i färdigt format kan det, för omväxlingsskull, vara kul att testa att göra dem i en egen variant. Det är precis vad jag har gjort. De är superenkla att göra och innehåller dessutom inte några extra onödiga tillsatser. Kakorna kan ätas precis som de är, doppas i mjölk eller varför inte använda kaksmulorna till en botten på en cheesecake. Inte så dåligt inte. Låter det spännande?

Tips! Jag använde en skål med en blomma på botten som jag skapade ett mönster med på kakorna. Kolla under skålarna ni har hemma. Ni kanske finner något vackert mönster till era kakor.

Receptet finner ni nedan.

/ Amélie