Sälen 2017 - Dag VI

Vilken härlig dag och vilket bra avslut på en grym vecka i Sälen. I dag var pappa och jag mest på alerten av oss alla. Vi var ute redan 08:40, dvs 20 min innan liftarna öppnade. Vi ville så gärna ta del av manchestertäcket och passa på att åka i favoritbackarna innan de blev totalt uppkörda. Det dröjde inte mer än en halvtimma innan manchestertäcket var bortkört och backen var ojämn. Nöjda var vi som fick ta del av det sista dagen.

I dag har det varit riktigt kallt. På morgonen var det nere på -13 grader och framåt eftermiddagen har det legat på -3 grader. Jag har frusit som bara den, så det blev en tidigare fikapaus uppe i toppstugan för att få upp både värmen och energin. Efter fikan begav vi oss ut i backarna igen. Det har varit relativt lugnt i dag och anledningen till det fick vi svar på av en liftpersonal. Sittliften gick nämligen sönder i morse under start, då en kabel fattat eld och det blev kortslutning i hela systemet. Som tur väl var befann sig inga människor i den. På grund av en icke fungerande sittlift verkar det som vissa tagit en paus från åkandet och prioriterat annat istället. Det var inte alls så mycket folk i dag som jag till en början väntade mig. Riktigt skönt. Vi klarade oss bra utan sittliften.

Nu är vi hemma igen och det har börjat att snöa som bara den. Om en stund ska vi åka och handla inför morgondagens hemresa. I kväll blir det mellomys som får avsluta den här resan.

Här nedan är mobilbilder från dagen.

Tack älskade Sälen för den här gången. På återseende!

/ Amélie