Tredje advent - julmarknad i Gamla Stan

Minusgrader, solsken och en pigg Amélie är den bästa kombinationen man kan tänka sig en vinterdag som den här. Tänk att det redan är tredje advent och om en vecka är det julafton. Helt galet. I morgon börjar min sista vecka på praktiken och på fredag eftermiddag bär det av hem till Småland igen. Nu börjar jag längta hem som mest. 

I dag vaknade jag strax innan åtta. Jag var inte klarvaken men så pass vaken och utvilad att kroppen inte kunde somna om. Jag gick upp, fixade frukost och tittade på YouTube. Framåt tio började jag känna mig rastlös och tog mig då in till stan. Jag passade på att gå förbi Kungsträdgården, där de har en skridskorbana man kan åka på. Tog någon bild och lyssnade på julmusiken som spelades. Sedan gick jag vidare till Gamla Stan, strosade runt i gränderna och kikade på julmarknaden. På vägen hem köpte jag lite surdegsfrallor som blev dagens lunch. Så gott. 

 Alltså jag blev lite sugen på att åka något varv. Det var så stämningsfullt med julmusik i bakgrunden, glada spralliga barn & ett härligt väder.
 
 Det var relativt lugnt på förmiddagen med folk inne i Gamla Stan. Det brukar krylla av folk där annars. 
 
Så himla fint de har dekorerat på Café Schweizer. Tänk att bo där!!! 
 
Alla vackra hus, gränder & gator där har så vackra kulörer. Hade jag kunnat gå bak i tiden skulle jag vilja se hur det såg ut för i tiden.
 
Jag bara gick, gick & gick. Hamnade på flera gator, bland olika lägenheter & drömde mig bort. 
 

Hela eftermiddagen har jag spenderat under min filt tittandes på förra årets julkalender, Selmas saga, som för övrigt är så mysig. Den har allt jag eftersöker i en julklander, till skillnad från årets som jag inte alls har fastnat för. Jag vill ha julstämning, värme och en tomte - det är julklander för mig. Men en annan punkt som också är viktigt, som jag räknar in till värme, är ett bra budskap. Just det har Selmas saga. 

 

/ Amélie

 

 
#1 - Angelica Wåhlin

Men åh, så mysigt!! Vi ska dit i veckan som kommer :D

#2 - Angelica Wåhlin

Men åh, så mysigt!! Vi ska dit i veckan som kommer :D

#3 - Angelica Wåhlin

Men åh, så mysigt!! Vi ska dit i veckan som kommer :D

Svar: Ja, så mysigt. Vad roligt!
Amélie Almén

#4 - Matilda Persson

Men åh vad fint det är i gamla stan! Måste dit något år runt jul.

Svar: Ja, så otroligt vackert!
Amélie Almén