TJUGONDE- & TJUGOFÖRSTA PRAKTIKDAGEN

Det uppstod en viss frustration bland en stor mängd stockholmare i morse när pendeltågen och bussarna var försenade på grund av växelfel. I går gjordes en ändring i stockholmstrafiken jag knappt kan något om, men det jag vet är att det har påverkat dagens och lär påverka resten av veckans kollektivtrafik. 

 I natt har det snöat en hel del här och även under dagen. Snökaos, mjaa inte direkt. 

Jag tänkte först ta bussen i morse, men eftersom den hade olika avgångstider och att den i förra veckan helt plötsligt inte gick därifrån jag brukar åka, fick jag för mig att det gällde i dag också. Jag gick bort till pendeln istället. När jag kom dit stod det 11 minuter kvar, som helt plötsligt övergick till 25 minuter. Snacka om att folk blev irriterade. När det sedan stod 9 minuter blev det helt plötsligt förlängt till 15 minuter. Där fick jag nog. Jag orkade inte med alla yra höns som sprang runt och kacklade, klagade på att tågen inte var i tid. Jag tog mig bort till busshållplatsen i närheten och det slutade med att jag fick springa de sista meterna för att hinna med den. Som tur väl var väntade busschauffören på mig med ett leende på läpparna. Det kändes så skönt att hinna med den. Jag smsade min handledare att jag skulle bli några minuter försenad. Efter en lång resa till praktiken var jag på plats strax efter halv nio. Alltså var jag inte så försenad, men så pass försenad att det irriterade och gjorde mig nervös. Jag var varm som en bastu när jag kom dit och det kändes som det osade en värmebölja runt mig. 

Jag var på ett sätt beredd på att detta kunde hända, vi talar om Stockholm, men jag väljer att inte klaga på situationen. Det hjälper ändå inte och jag blir bara mer aggressiv och irriterad ju mer jag klagar. Vissa stunder är jag en pina hur jag kan störa mig på saker, klaga och sura, men det är något jag försöker jobba bort. Jag har kommit en lång bit. Under min tid här får jag definitivt träna mitt tålamod, jag tror knappt det finns något bättre ställe i Sverige att öva på sitt tålamod mer än här. Haha

Dagens recept i min julkalender. Söta små morotskakor dekorerade som både renar och björnar. Tryck på bild för recept. 

Mina dagar här ser i princip likadana ut som de gjort de senaste veckorna. Det händer inte så jättemycket, men i fredags, när jag inte bloggade om min dag, kom en inspirerande person hit och föreläste. Det tänkte jag väva in här. Vid 15:30 skulle alla vara på plats som ville ta del av föreläsningen. När jag kom ner och hälsade på huvudpersonen ringer det inte i klockorna förrän några sekunder senare, samtidigt som jag inombords tänkte ”Det är ju han!”. Det var Alexander Pärleros, som är grundare till ”Framgångspodden”, som var här. Han berättade om sin trassliga uppväxt, sina första jobb, hur han har arbetat för att komma dit där han i dag är. Väldigt inspirerande och peppande. Från att ha varit i en grå värld till att kämpa sig fram till ett ljust och bra liv, det är starkt jobbat. Jag känner inte honom, men efter den här föreläsningen fick jag en hel del tips och idéer som inspirerade mig. Samtidigt som jag kan känna igen mig en hel del av det han delade med sig av. Det var en av de roligaste sakerna som hände i fredags, förutom att Julia kom på besök. 

I dag har jag skrivit artiklar och presenterat vinnarna i blogg.se-priset. Jag kammade tyvärr inte hem vinster i kategorin ”Årets mat- & bakbloggare”, men jag är så tacksam för nomineringen som ledde till finalplats. Jag har inte hållit på med det här så länge och är stolt över min presentation trots förlust. Det är en vinst för mig att ta mig till final och jag vill tacka alla er som lagt en röst på mig. Tack, det betyder så mycket för mig. Ett stort grattis till alla vinnare, det är ni minsann allt värda. 

 Gårdagens recept i min julkalender. En megagod pepparkakskladdkaka med lingon, som serveras med en klick vaniljglass. 

Jag drog mig hemåt strax innan 17:00. Väl hemma åkte myskläderna på, datorn fram och jag under min filt. Precis som i vanlig ordning. Jag har varit rätt så morgon- och kvällstrött de senaste dagarna, tror det har med mörkret att göra, så en slappekväll ska bli skönt. 

 Här ska jag hänga resten av kvällen. 
 

/ Amélie