Min helg - "Vi skrattade så vi fick ont i magen"

Nu har pärlan åkt och är på väg hem till Småland igen. Vi har haft en så mysig helg. Nu var det nästan en månad sedan vi senast träffades och nog allt har jag saknat henne. Dock är det bara tolv dagar kvar tills jag lämnar Stockholm och äntligen får träffa Teodor och alla igen. Honom saknar jag så det knakar i bröstkorgen. Sen saknar jag självklart familjen, men även Millan. Vi har inte setts på så länge så ska bli så kul att träffa henne igen. Det gäller att ta tillvara på de sista dagarna här nu. Jag vet inte om jag kommer hit snart igen, eller vilken riktning vi kommer ta i livet efter universitetet. Inget jag direkt oroar mig för nu, har vettigare saker att fokusera på. 

I går vaknade vi halv nio. Åt frukost, förberedde oss för en lång dag på stan. Vid tiotiden åkte vi in med pendeln, vi hann knappt gå i några butiker förrän min kaffeklockan ringde och Julias mellisklocka. Vi tog oss till Vete-Katten och fikade. 
 
Vi funderade fram och tillbaka om vi skulle dela på ett bakverk, men Julia som är svag för kanelbullar och tog en sådan och jag julgröt. Jag har varit så sugen på gröt, så jag passade på nu. Det här kan ha varit den godaste gröten jag någonsin ätit. Så krämig och fyllig i smaken. Till det en kopp svart kaffe. Mums. 
 
Ja, ni ser ju själva hur gudomligt gott det såg ut!
 
Vi satt där en stund och planerade dagen. Vilka butiker vi ville besöka, vad vi skulle äta till lunch och en massa annat. 
 
Därefter gick vi i butikerna längs med Drottninggatan. Jag och Julia har helt olika butiksmaker. Jag föredrar indredningsbutiker och hon klädbutiker. Men vi möts någonstans på mitten och lyckas göra båda nöjda. Hon hittade sig ett par snygga byxor på Zara, en tröja på H&M och jag köpte ekologiska gojibär och skedar. Ja, ni hör ju själva.  
 
 
Vädret var väldigt härligt gå-på-stan-väder. Lunchen tog vi på Vapiano. Så himla gott där och vi gick därifrån proppmätta. Det blev en tur till NK, för att kika lite i butikerna där. 
 
Snacka om julstämning. Tomten var på besök, det var proppfullt med folk, varmt, julmusik och så vidare. Vi var nöjda med stan och tog pendeln till Solna istället. 
 
Det vankades bio på MOS. Vi såg Solsidan, som för övrigt var riktigt rolig. En massa känslor, lagom pinsamma scener och mycket skratt i en fullproppad sal med människor i alla åldrar. Vi skrattade så vi fick ont i magen och vid en scen lyckades jag fälla en tår. Julia gav den 11/10 - ett bra betyg med andra ord.  
 
I dag tog vi en slappe-morgon. Jag steg upp halv nio, plockade fram frukost, väckte Julia som sakta men säkert vaknade till, började packa hennes grejer och städa i huset. Efter frukosten tog vi oss till MOS och spenderade hela dagen där. Vi gick igenom ett flertal butiker som föll oss i smaken, käkade japansk-buffé till lunch och vid tretiden tog vi oss in till centralen där jag lämnade av henne på tåget. Nu i kväll ska jag bara ta det lugnt. Så skönt. 
 
/ Amélie