Jul 2017 - en hipp tomte & nissen Ralf

Jag har haft en sådan fin jul med familj och släkt. I dag fortsätter firandet med mormor och morfar, ska bli så kul att träffa dem igen. Jag har fått så fina saker, även om jag inte önskade mig så mycket. Nu har jag blivit en av dem som, nästan, anser att de har allt. Jag föredrar att ge julklappar till andra och se deras glädje, än att själv få. 

Visst var vi riktigt stiliga? Jag till vänster & Edvard till höger. 
 
I går morse vaknade jag upp av att alarmet ringde klockan halv nio. Det kröp i kroppen av julkänslor och jag var så laddad för dagen. Vit tio gick jag bort till Millan, som bor hela 250 meter bort från mig, och gav henne min julklapp samt önskade hennes familj god jul. Hon betyder så mycket för mig och även hennes familj. De är så fina människor och jag känner alltid att jag kan vara mig själv hos dem. Millan är den finaste och underbaraste bästa vän jag någonsin kunnat önska mig. Hon blev superglad för min present till henne som var en stor tavla på henne och hästen Knottan. Bilden var från fotoutställningen jag hade in en av mina kurser i skolan, som jag sedan själv fick ta hand om. Självklart skulle hon ha den bilden. 
 Vid 13:00 körde pappa bort mig till Teodor och där firade jag lite jul med hans fina familj. Vi fikade gott och hans syster Hedvig hade bakat grymt goda Rocky Road. Av dem fick jag sedan en julklapp som jag öppnade i samband med julklappsutdelningen och farmor och farfar. Vi Kalle-Anka-tiden hämtade familjen upp mig och vi tog oss vidare till farmor och farfar där julfirandet började på riktigt. 
Det bjöds på god fika med sju sorters kakor. Allt från farmors flarn till Baileysfudge och kaffe på det. Efter fikat började det närma sig julklappsutdelning. Det var två små grabbar, en treåring och en tvååring som ivrigt längtade efter att få öppna paket. Jag och kusin Edvard fick uppdrag att vara tomte och nisse. Jag blev tomten och han den trogne nissen Ralf (OBS! Tomtens skickligaste julklappsassitent). Jag gick in i rollen och vred till rösten så pass mycket att de små inte förstod att det var jag bakom masken. Det gjorde vi två bra. När vi sedan ”kom tillbaka” som oss själva fick vi höra av treåriga Ruben ”Haha, ni missade tomten. Ni fick inga paket”. Vi blev med andra ord inte avslöjade. Så kul och vi har redan bokat in oss till nästa jul. 
Efter julklappsutdelningen vankades det julbord. Farmor hade fixat så fint, precis som alltid. Vi alla blev proppmätta och hamnade i någon slags kollektiv-matkoma - kan man säga så? Julbordet fick 5 av 5 laxar. Någon timme senare när vi hade hunnit smälta en stor del av maten var det dags för fika. Därefter åkte vi hem och då var klockan strax innan nio. Jag var helt slut i kroppen. Där tog min jul slut, men som avslut på kvällen blev det glögg och ännu mer fika. Delikat och helt i min smak. 

I eftermiddag/kväll kommer mormor, morfar och Teodor hit för ännu mer julfirande. Nu ska jag ladda om batterierna och samla ihop ett inlägg med alla mina julklappar, som ni sedan ska få ta del av. Hoppas att ni haft en fin jul och god fortsättning till er!

/ Amélie