ARTONDE & NITTONDE PRAKTIKDAGEN

Efter två tuffa och känslosamma dagar börjar jag finna ro i kroppen igen. Nu när jag vet att Zingo somnade in i stillhet och inte behövde genomgå något lidande känns det som det bästa avslutet för honom. Han begravdes i går hemma i trädgården bland hans favoritbuskar. Jag önskar att jag hade kunnat närvara på begravningen, men det första jag gör när jag kommer hem är att gå till honom och ta ett sista farväl. 

Zingo, du fattas oss.

Jag är en riktig känslomänniska och efter det här som har hänt har det tagit hårt på mig. Nu de här kvällarna när jag ska somna får jag bara upp bilder av honom i huvudet när han ligger i operationssalen. Jag önskar så att hans lilla hjärta hade orkat det här. Han var speciell, precis som alla våra andra kaniner. De är väldigt känsliga djur. De tål inte stress och det är alltid en risk när kaniner ska sövas för operation. Vi var beredda på att det här kunde hända, men inte trodde vi att det skulle ske nu. Hans tryck i ögat hade minskat, familjen tog ögondroppar på honom tre gånger om dagen för att göra allt vi kunde. Det gick bra tills några veckor tillbaka när det blev värre. Stackarn, just det har jag svårt att släppa det, även om han slipper lidandet nu. Ingen ska behöva ha ont, så fruktansvärt. 

I går arbetade jag hemifrån. Jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna vissa stunder. Det blev för mycket och jag behövde bara få vara. Jag pratade en hel del med familjen och jag kände genast en lugnhet i kroppen. Jag tog en springtur för att rensa huvudet och det var så otroligt skönt. Jag fortsatte att skriva på artiklarna som ännu inte är klara och gjorde inte så mycket mer än det. 
 
 I går var sängen mitt kontor. Kändes bäst för stunden. 

Praktikdagen gick bra. Jag har inte gjort mycket annat än det jag gjort under tidigare dagar. Jag gick hem strax innan fem och direkt när jag kom hem åkte myskläderna på. Datorn upp i famnen och så drog jag igång lite YouTube. Om en stund ska jag fixa kvällsmat och bara ta en lugn kväll. I morgon är det äntligen fredag och Julia kommer hit. Saknar henne och det ska bli så kul att ha henne hos mig. Vi ska gå på stan, äta gott, handla julklappar, filmkväll och bara ha det gött. Precis det vi båda behöver just nu. 

/ Amélie