3 länder på 2 dagar

I kväll är det en vecka sedan som vi stängde resväskorna, packade in allt i bilen och begav oss mot Malmö. Sedan, på onsdagsmorgon, tog vi bilen till Hyllie där vi ställde bilen och hoppade på ett tåg som tog oss vidare till Kastrup. När vi anlänt till Kastrup checkade vi in vårt bagage, gick igenom säkerhetskontrollen och sedan satte vi oss för att käka lite frukost. Planet lyfte strax innan kl. 12 mot Rom. Att flyga gick relativt fort, dock lite drygt att sitta still i ca 2 timmar, men det gick bra. När vi sedan landat i Rom tog vi en taxi till Hotellet. Packade upp, gjorde oss iordning innan vi begav oss ut för att finna oss något att käka. Vi gick en sväng på Roms gator och passerade även Colosseum. Jag säger det igen, har sagt det innan, men jag är verkligen fascinerad över alla dessa byggnader. Vilket arbete det ligger bakom dem, tänk hur många som satte sina liv på spel för att utföra arbetet. Starkt.

På torsdagen besökte vi Colosseum. På fredagen tog vi en lugn dag och besökte de olika butikerna i stan. Lördagen spenderade vi i ett nytt land, nämligen Vatikanstaten. Där vi fick äran att se självaste påven. Det var häftigt. Söndagen var det dags för hemfärd och vid strax efter kl. 19, lyfte planet mot Kastrup. Vi besökte alltså tre olika länder under två dagar, det vill säga Italien, Vatikanstaten samt Danmark (om man ska vara exakt, blir det 4 länder med Sverige).

Sammanfattningsvis var, de fem dagarna vi spenderade i Rom, riktigt härliga. Vi hann att uppleva mycket i storstaden och fick se många mäktiga saker, byggnader eller dylikt. Om cirka tre veckor befinner sig jag & T i Barcelona, för att ha semester och bara njuta av ledigheten. Jag är så laddad för den resan och det ska bli så kul att få åka utomlands igen, men framför allt med honom. Nu är det bara att packa om väskorna och göra sig förberedd för ett nytt äventyr. Den här sommaren kan inte bli mycket bättre.

Här nedan följer lite bilder från resan i Rom. Några har visats innan & vissa är nya. Enjoy.

Fontana Di Trevi.

Jag & Världens bästa lillasyster <3

Peterskyrkan, den absolut vackraste byggnaden jag någonsin besökt.

Ni ser själva hur vackert det är inne i Vatikanmuséet.

Julia i sin egen lilla värld.

Vacker utsikt på toppen av Spanska Trappan ut över Rom.

All den goda maten vi åt. Mums.

/ Amélie


/ Amélie

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229